Med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 8. oktobrom 2023 (zaključek Tedna otroka) bomo v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja ponovno brali skupaj.

Pobudniki NMSB skupaj s partnerji in podporniki pripravljajo številne dogodke in dejavnosti, ki prispevajo k boljšemu prepoznavanju pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni pa tudi v zamejstvu in po svetu. Več informacij najdete v dogodkovniku na spletni strani NMSB 2023.

Ker je branje pomembna pot do znanja, tudi na naši šoli v tem mesecu izvajamo številne aktivnosti.  Vsak razred obišče šolsko knjižnico, kjer mlajši prisluhnejo pravljici, starejši pa se seznanijo z novostmi.

Učenci 1. razreda dobijo v last 2 knjigi – Ram Cunta: Tik je šel v gozd po drva (MOL) in Marko Kravos: Hiša selivka (Bralna značka).

Učenci 4. razreda dobijo v last knjigo Sebastijana Preglja: Deček Brin na domačem kolišču (MOL).

Učenci 7. razreda obiščejo Knjižnico Otona Župančiča in dobijo v last knjigo Irene Androjna: Modri otok (JAK).

Člani knjižničarskega krožka berejo pravljice prvošolcem v jutranjem varstvu.

Učenci od 1. do 3. razreda se vključijo v projekt Naša mala knjižnica.

NE SPREGLEJTE:

Začetek bralne sezone za Bralno značko je 17. september – na dan zlatih knjig, zaključek letošnje bralne značke pa je 23. april 2024 – na svetovni dan knjige.

Odnos do branja se gradi od rojstva naprej in tako kot pri vzgoji, je pomembno tudi pri branju, da imajo otroci zgled v starših in tudi v učiteljih. Zato vabim tudi vas, starši in učitelji, da se nam pridružite in vsak dan berete z nami.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Dostopnost