Učenca 8. b Matija Leonardi in Jan Klemenčič sta na državnem tekmovanju “Književnost na filmu 8” prejela priznanje za poseben dosežek. Ustvarjalcema filma iskreno čestitamo in se veselimo novih filmskih umetnin!
Film si lahko ogledate na tej povezavi.

Matija (režija) in Jan (glavna vloga) sta posnela kratki film z naslovom “Deček v čudežni deželi” po literarni predlogi Lewisa Carrolla.

IZ UTEMELJITVE KOMISIJE: Glavni avtorji so že v preteklih letih večkrat pokazali, da razumejo in nadgrajujejo svoje znanje in učinkovito uporabo filmskih izraznih sredstev, od kadriranja, montaže do uporabe zvoka. Zelo zrelo in premišljeno delo, ki se odlikuje z asketsko filmsko pripovedjo, se brez besed in odvečnih kadrov z nekaterimi najznačilnejšimi elementi naveže na literarno predlogo, hkrati pa avtor duhovito izrabi idejo o čudežni deželi za to, da pripelje dečka, ki je padel v sodobni čudežni svet virtualne resničnosti, pod smrtonosna kolesa krute realnosti. Mladim ustvarjalcem je uspela odlična aktualizacija literarnega dela “Alica v čudežni deželi”.

(Visited 168 times, 1 visits today)
Dostopnost