Na OŠ Poljane kot vsako leto organiziramo različne aktivnosti za nadarjene učence oz. za učence, ki jih ponujene aktivnosti zanimajo.

V septembru so se učenci od 5. do 9. razreda udeležili treh delavnic. Šestošolci so si ogledali lutkovno predstavo Galop, ki je bila narejena v tehniki senčnega gledališča, ter razmišljali o tem, kako nevarno je, ko se nedolžna otroška igra spremeni v ambicijo, v željo po uspehu in slavi.
Sedmošolci so se zabavali ob učenju frazemov na delavnici Živali, ki živijo v frazemih, ki jo je organizirala Filozofska fakulteta v Ljubljani v okviru Evropske noči raziskovalcev, ter spoznali, kaj pomeni, če si reven kot cerkvena miš, in kdaj se podarjenemu konju ne gleda v zobe.
Sedmo- in devetošolci pa so v okviru izbirnega predmeta Raziskovanje organizmov na eksperimentalni delavnici, ki je bila ravno tako organizirana v okviru Evropske noči raziskovalcev, ugotavljali, kako ribe plavajo na različnih globinah.

V oktobru so Lutkovno gledališče Ljubljana obiskali šestošolci ter si ogledali izjemno bleščečo se dramsko predstavo Mala vrla viteza, ki na glavo obrača vse, kar gledalec pričakuje od vitezov, kraljev, princesk in zmajev, sploh če se ti pojavijo sredi disko scene, ki jo spremlja “two-man band”.
Šestošolci in sedmošolci pa so se udeležili astronomske delavnice na vrhu Cankarjevega doma, kjer so izdelali zelo natančno sončno uro, gledali skozi leče ter iz pisane fimo mase in stiropora izdelovali ozvezdja in planete.

                                        

(Visited 220 times, 1 visits today)
Dostopnost