Božične delavnice v 1. razredu

V sredo, 29. 11. 2023, je v 1. razredu potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali voščilnice, okraske in se preizkusili v peki piškotov.

Izdelki bodo na voljo na bazarju, ki bo v naslednjem tednu potekal na šoli.

 

 

Ogled filma Kapa

V petek, 9. decembra, so si učenci v okviru dejavnosti za nadarjene ogledali prvi slovenski celovečerni božični film Kapa, ki ga je režiral Slobodana Maksimović.

Film govori o Eriku, devetletnemu dečku, ki živi v mladinskem domu. Njegova edina božična želja je, da bi šel domov. Namesto tega je izžreban, da božič preživi pri dobrodelni premožni družini, ki ima sedemletno hčerko Lučko, s katero v dnevni sobi sredi noči zalotita Božička. Skupaj se podata na nočno pustolovščino po Ljubljani, ki bo obema prinesla izpolnitev želja, a ne tako, kot sta pričakovala.

Ob filmu smo zelo uživali, še posebej zato, ker smo v njem prepoznali ulice Ljubljane in ker nas je popeljal v praznični december.

 

Utrinki z božično-novoletne prireditve

V četrtek, 8. decembra, smo se po nekaj letih zatišja zopet družili na božično-novoletni prireditvi. Peli smo, plesali, nastopali v skečih in igrali na inštrumente ter izjemno uživali. Na koncu smo zapravljali dinarčke še na božično-novoletnem bazarju, ki je precej napolnil šolski sklad, ter se posladkali ob palačinkah, soku ter božičnemu čaju, kjer smo prispevke namenili devetošolcem za valeto.

Se vidimo zopet naslednje leto!

 

 

Zimska šola v naravi – 6. razred

Po dveh dneh zabave na belih strminah, pohodih po bližnjih gozdovih in rajanja po domu, vam staršem in učiteljem pošiljamo lepe pozdrave s Pohorja in nekaj utrinkov naše šole v naravi.

Učenke in učenci 6.a in 6.b ter učitelji Romana, Manca in Matej

 

Dan rdečih majic

Oblečeni v rdeče majice smo učenci prve triade, 28. 9. 2021, proslavili rdečo zmago na Vuelti našega velikega kolesarskega junaka Primoža Rogliča. Opravili smo kondicijski trening, poslušali resnično pravljico o kolesarskem asu, se naučili njegovo himno, se igrali prometne igre ter uživali v predstavi S Pikapoko na pot, da ne bo nezgod!

Da, bil je prav poseben dan, ki nam bo ostal v lepem spominu.

Dostopnost