Taborništvo

Taborništvo, v tujini scouts, je gibanje, ki je nastalo pred dobrimi 100 leti, začetnik je bil Robert Baden-Powell, ki je opazoval navihane dečke ob njihovih podvigih in prišel na idejo, da njihovo energijo bolj koristno “usmeri”.

Poudarek taborništva je zdravo življenje v naravi in skrb zanjo. Otroci se skozi taborništvo naučijo veliko spretnosti in veščin, ki so uporabne tudi kasneje v vsakdanjem življenju – gibanja v naravi, orientacije v prostoru, bivanja v naravi ter spoznavajo užitne rastline in uporabne materiale.

Tedensko potekajo srečanja v majhnih skupinah – vodih, kjer se zbirajo taborniki približno iste starosti. Na vodovih sestankih se učijo spretnosti, ki jih na večjih rodovih akcijah preizkusijo. Nepozabna so druženja ob tabornem ognju, škrebljanje dežja po šotorskem platnu, plazenje ponoči z namenom ukrasti zastavo in še tisoč drobnih radosti …

Taborniki imamo tudi tekmovanja, na katerih se pomerijo člani različnih rodov, največja doživetja pa so mednarodna srečanja tabornikov na dogodkih, kot je Rowerway, Jamboree …

Krožek taborništvo izvajamo za učence 2. do 9. razreda po starostnih skupinah. Srečanja so redna tedenska, poleg tega izvajamo priložnostne akcije in se udeležujemo tekmovanj, v poletnem času pa večina nas odide na taborjenje pod šotori.

Kontakti:

Rok Pučnik – 040 831 572, rok.pucnik4@gmail.com

 

(Visited 413 times, 1 visits today)
Dostopnost