Oddaja Radiovedni

Oddaja Radiovedni

Učenci in učenke naše šole že od lanskega leta sodelujejo v oddaji Radiovedni na Valu 202. Tokrat sta bili rad(i)ovedni naši akrobatki in gimnastičarki Elisa in Sofia iz 7. b razreda. Raziskovali sta pojav, s katerim se pogosto srečujeta pri športu – modrice. Kako nastanejo, zakaj so modre in zakaj spreminjajo barve, izveste v prispevku: https://val202.rtvslo.si/podkast/radiovedni/173251211/175038720

Noč branja 2024

Noč branja 2024

V petek, 19. 4. 2024, je na šoli potekala noč branja za učence 4. do 7. razreda. Udeležilo se je je 54 učencev. Ustvarjali smo kamišibaje na slovensko poezijo, pripravili predstavo Romeo in Julija, poskušali pobegniti iz Sobe pobega in se pomerili v igri Štrbunk. Za večerjo smo si privoščili Pizzo da te kap, potem pa si ogledali še slovenski film Gremo mi po svoje. Noč smo preživeli v veliki telovadnici, kjer smo brali do zgodnjih jutranjih ur. Bilo je nepozabno. 

      

Državno tekmovanje iz angleškega jezika

Državno tekmovanje iz angleškega jezika

19. 3. 2024 je potekalo državno tekmovanje iz angleškega jezika za šestošolce. Letošnja tema tekmovanja je bila poznavanje besedišča o športu. Iz naše šole se je na državno raven uvrstilo 8 učencev.

Iskrene čestitke učenki Mariami Colley, ki je osvojila zlato priznanje in Mili Ognjenović za srebrno priznanje.

Čestitamo tudi učencem, ki so prejeli bronasto priznanje. To so Tino Lah, Ula Knez Kodrič, Inna Livia Petančič, Lovro Žaže, Lara Jurko in Luka Marko Benda.

Športna gimnastika

Športna gimnastika

V sredo 17. 4. 2024 je v Gimnastičnem centru potekalo tekmovanje v športni gimnastiki.

Tekmovanja se je udeležilo pet učenk, Neli Dobrecović Mohar (3. b), Kaja Kržan (5. b), Elisa Dobrecović Mohar, Sofia Knez in Tara Kržan (vse 7. b). Vse učenke so se odlično borile na štirih različnih orodjih. Najboljšo uvrstitev je dosegla Neli, saj se je zavihtela na 2. mesto.

Iskrene čestitke vsem.

Prvenstvo v nogometu za mlajše učence

Prvenstvo v nogometu za mlajše učence

V ponedeljek 15. 4. je potekal prvi del Prvenstva osnovnih šol Ljubljane v nogometu za mlajše učence. Na domačem igrišču OŠ Poljane smo gostili učence iz OŠ Toneta Čufarja in OŠ Vodmat. Ekipo OŠ Poljane so zastopali Mateo S. iz 6. b, Nace V., Lenart R. T., Sviatoslav I, Matija H. ter Titan C. iz 7. a in Jaša D. Ž ter  David P. V. iz 7. b.
 
Fantje so prikazali odlično ekipno igro ter odločno premagali gostujoči ekipi in se uvrstili v naslednji krog tekmovanja.
 
OŠ Poljane – OŠ Toneta Čufarja 4:0
OŠ Vodmat – OŠ Toneta Čufarja 6:2

OŠ Poljane – OŠ Vodmat 8:1

 
Čestitke fantom in srečno na prihodnjih tekmah!
 
Žan Luca P., učitelj športa
Spomladanski kros

Spomladanski kros

V četrtek 11. 4. 2024 je v parku Tivoli potekal spomladanski kros. Naše učenke in učenci so odlično tekmovali. Osvojili so dve prvi mesti in eno tretje.

Prvo mesto sta osvojila Luka Lavrič (2. b) in Lovro Cunder (3. a), tretje mesto pa je osvojil Oliver Paniko (8. b).

Čestitke vsem tekmovalcem.

Namizni tenis – četrtfinale državnega prvenstva

Namizni tenis – četrtfinale državnega prvenstva

Na OŠ Marije Vere v Kamniku je 10. 4. 24 potekalo četrtfinale državnega prvenstva v namiznem tenisu.

Učenka Nika Jureš (5. B) in učenec Patrik Ebert (5. B) sta odlično zastopala našo šolo. Nika je osvojila 1. mesto, Patrik pa 3. mesto. Oba sta se uvrstila v polfinale državnega prvenstva. 
Iskrene čestitke in uspešen nastop v polfinalu.
Svetovni dan joge za otroke

Svetovni dan joge za otroke

Petega aprila smo obeležili 9. svetovni dan joge za otroke. V preteklih letih je ob svetovnem dnevu joge za otroke sodelovalo več kot 480.000 otrok iz celega sveta. Letos smo sodelovali tudi slovenski učitelji.
Na OŠ Poljane smo imeli uro pravljične joge v petek, 5. 4., ter v ponedeljek, 8. 4. Otroci so preko zgodbice Mali Ganeša in njegova skrivnost spoznali nekaj jogijskih položajev ter se na zabaven način srečali s to dejavnostjo.
Pobudnica praznovanja svetovnega dneva joge za otroke v Sloveniji je Maja Podpečan. Dan so obeležili v Ljubljani, Kopru, Apačah, Celju, Gomilskem, Ivančni Gorici, Komendi, Ljutomerju, Mirni, Mojstrani, Novem mestu, Pivki, Postojni, Škofji Loki, Škocijanu in na Lescah.

 

Tabor za nadarjene v Javorniškem Rovtu

Tabor za nadarjene v Javorniškem Rovtu

Z učenci 6., 7. in 8. razredov smo se v petek dopoldan odpravili v Javorniški Rovt pri Jesenicah.

Pričakalo nas je sončno vreme, neokrnjena narava, prijazni in zabavni učitelji, lepo urejen dom in zelo dobra hrana. Počeli smo veliko zanimivih stvari, in sicer smo že popoldne plezali po plezalni steni na domu, pri čemer nam je učitelj Rok čisto zastonj pričaral občutek prostega pada; veslali smo po kristalno čistem umetnem jezeru, kjer nam je bil glavni izziv, kako priti do žoge za odbojko, ki nam je neprestano uhajala vanj; nato pa smo streljali še z lokom, kjer smo nekateri ugotovili, da smo pravi Robin Hoodi.

V soboto smo šli z drugim učiteljem Rokom na daljši pohod do koče na Pustem vrhu na 707 m, uspelo pa nam je priplezati tudi do Kočne, kjer smo bili nagrajeni z izjemnim razgledom: na eni strani smo videli Avstrijo, na drugi pa se nam je ponudil fantastičen razgled na naš prelepi Triglav. Tudi kepali smo se. Popoldne smo se šli tete Pehte, si nabrali raznoraznih zelišč in rožic okoli doma in imeli pravo slovensko čajanko. Spoznavali smo tudi kamnine ter ugotovili, zakaj se dom imenuje Trilobit, nato pa smo pod budnim očesom učiteljice Irene izdelali še čisto svoje odlitke fosilov.

Zvečer smo igrali odbojko, nogomet, košarko in namizni tenis ter si namakali noge v hladnem jezeru.

Zadnji dan smo uspešno izvedli še orientacijski tek okoli jezera pod mentorstvom učiteljice Jerce, nato pa svoje prijatelje vodili ob vrvi okoli dreves z zaprtimi očmi. Nato smo pojedli še zadnje okusno kosilo, se zahvalili kuharici Nini ter se utrujeni, a polni novih doživetij odpravili domov.

Kratko, a zelo sladko.

 

Lejlino srebrno Cankarjevo priznanje

Lejlino srebrno Cankarjevo priznanje

Na letošnje državno Selekcijsko tekmovanje s področja slovenščine  za Cankarjevo priznanje pod naslovom Nevidni svetovi se je uvrstila učenka 9. b razreda Lejla Vrčkovnik.

Že na območnem tekmovanju  je Lejla dosegla bronasto Cankarjevo priznanje, na državnem pa je uspešno posegla po srebrnem cankarju.

Za uspeh v zahtevnejših razmerah selekcijskega tekmovanja ji izrekamo iskrene čestitke. Ponosni smo na njen dosežek.

 

Dostopnost