Državno tekmovanje iz matematike

Državno tekmovanje iz matematike

Državno tekmovanje iz matematike je potekalo v soboto, 22.4.2023, na Osnovni šoli Jožeta Moškriča v Ljubljani. 

Tekmovanja se je udeležil učenec Nikolaj Batistič iz 6. razreda in je dosegel srebrno priznanje.  

Iskrene čestitke!

Nastop avtorja Andreja Rozmana Roze

Nastop avtorja Andreja Rozmana Roze

Letošnjo sezono bralne značke smo zaključili v četrtek, 18. 5. 2023, ko nas je obiskal pesnik, pisatelj, dramatik in igralec Andrej Rozman Roza. Uživali smo v njegovi poeziji, se nasmejali ob zabavnih zgodbicah in se preizkusili v ugankah. Podelil je zlata priznanja učencem, ki so opravili bralno značko v vseh devetih letih šolanja in si ogledali razstavo likovnih del učencev, ki so risali na temo avtorjevih knjig. Na koncu nam je pisatelj zaželel še veliko bralnih užitkov v novi bralni sezoni 2023/24.

Mila 3. v teku na Kristalno palačo

Mila 3. v teku na Kristalno palačo

V soboto 13.5. 2023 je v BTC-ju potekal dogodek Alive step up v teku na Kristalno palačo. V kategoriji najmlajših učenk se je teka udeležila tudi naša učenka Mila Ognjenović. V njeni kategoriji so tekli do 10. nadstropja. Mila je s časom 1 minuta in 47 sekund osvojila 3. mesto v konkurenci 60 tekmovalk.

Iskrene čestitke Mila!

Fantje najboljši v Ljubljani v košarki 3 na 3

Fantje najboljši v Ljubljani v košarki 3 na 3

V petek 12.5.2023 je v telovadnici OŠ Alojzija Šuštarja potekal polfinalni turnir DP v košarki 3 na 3 za starejše fante za Ljubljansko regijo. Naši fantje v postavi: Stefan Joksimović, An Arko, Nil Đorđević Brecelj, Edi Džafić in Tristan Kotar so zmagali vseh 6 tekem in osvojili prvo mesto na turnirju. Najprej so v skupini premagali ekipi  OŠ Alojzija Šuštarja 1 (10:5) in OŠ Nove Jarše (18:8). V 1/8 finala so preskočili OŠ Hinka Smrekaja (15:7), v 1/4 finalu OŠ Nove Fužine (21:14), 1/2 finalu OŠ Vižmarje Brod (12:11), v velikem finalu pa so premagali še drugo ekipo domačinov OŠ Alojzija Šuštarja 2 z rezultatom 21:9.

Fantom iskrene čestitke, tekmovanje pa bodo nadaljevali na finalu DP v začetku junija.

 

Eko dan

Eko dan

V aprilu so učenci 1. razredov v okviru dneva Zemlje imeli Eko dan.

Prvošolci so dan začeli s pravljicami in pogovorom o ekoloških tematikah. Nato so v skupinah sodelovali pri različnih dejavnostih:  izdelali so glasbila iz odpadkov, očistili okolico šole in za konec poskrbeli za šolski vrt. Presadili so svoje rastline, za katere so pridno skrbeli v razredu. Sedaj lahko na šolskem vrtu najdemo veliko zelenjave, dišavnic in cvetlic, ki že pridno rastejo.

Noč branja

Noč branja

V petek, 21. 4. 2023, je na šoli potekal dogodek “Noč branja”. Od poznega popoldneva pa do polnoči so potekale številne aktivnosti. Izdelali smo senčne lutke in z njimi nastopili v senčnem gledališču pod vodstvom znanega lutkarja Edija Majarona. Preizkusili smo se v pripovedovanju zgodb s pomočjo kamišibaja, predstavili svojo najljubšo knjigo, se rešili iz sobe pobega v knjižnici in se posladkali s palačinkami, ki smo si jih sami spekli. Razmigali smo se z igro Štrbunk, pri kateri se nam je pridružil tudi g. ravnatelj. Noč smo preživeli v veliki telovadnici ob branju knjig in šepetu tisoč in ene skrivnosti.

z  

Regijsko tekmovanje iz matematike

Regijsko tekmovanje iz matematike

5. 4. 2023 je potekalo regijsko tekmovanje iz matematike na Osnovni šoli Ketteja in Murna v Ljubljani. Na tekmovanju su sodelovali šestošolci Nikolaj Batistič, Tinkara Bezgovšek, Ronja Debevec, Kaja Železnik, Broni Konaković Deželak, Aneja Križnik, ter sedmošolec Maks Bandur in osmošolka Neli Saje.

Na državno raven se je uvrstil Nikolaj Batistič, ki mu iskreno čestitamo.

Čestitamo tudi izvrstnim učencem, ki so pridobili priznanje. To so Tinkara Bezgovšek, Maks Bandur in Neli Saje.

33. Nacionalni otroški parlament

33. Nacionalni otroški parlament

V torek, 11.4.2023, je v prostorih Državnega zbora v Ljubljani zasedal 33. Nacionalni otroški parlament. Udeležilo se ga je več mladih iz celotne Slovenije, ki so pred tem že razpravljali v otroških parlamentih na občinski, medobčinski in regijski ravni. Našo šolo je zastopala Franja Razinger Tarle. 

Uvodoma je mlade parlamentarce nagovorila predsednica Državnega zbora, gospa Urška Klakočar Zupančič. Sledil je pozdravni nagovor predsednice Zveze prijateljev mladine Slovenije, gospe Darje Groznik.

Po odprtju zasedanja na temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH so mladi parlamentarci najprej razpravljali v štirih delovnih skupinah, in sicer o tem, kaj je duševno zdravje, o vplivih okolja nanj, o virih pomoči ter o spremembah za krepitev razvoja.

Na plenarni razpravi, ki je potekala v veliki dvorani Državnega zbora so se jim pridružili ministrice in ministri, drugi predstavniki Vlade, predstavniki nevladnih organizacij  ter poslanke in poslanci. Mladi so predstavili svoje ugotovitve, nanizali svoje predloge ter odgovarjali na novinarska vprašanja.

Šolsko tekmovanje iz matematike

Šolsko tekmovanje iz matematike

V četrtek, 16. marec 2023, so se osnovnošolci udeležili šolskega tekmovanja Kenguru za Vegova priznanja.

Tekmovanja se je udeležilo 176 učencev, od tega je 75 učencev prejelo bronasto priznanje!

Bronasta priznanja so si prislužile naslednje brihtne glave:

1. razred: Leonard Freyer, Lara Gržinič, Tibor Jan Vidmar, Egor Vasilev, Zora Berlot, Vita Bratina, Erik Tristan Ebert, Karolina Kocjan, Mila Molnar, Arne Šturm, Luka Lavrič, Jane Manevski, Izidor Nerad, Lima Rozman, Savelli Rusakov, Lela Žitnik (mentorici: Sabina Luštrik, Katja Ratej)

2. razred: Emi Medved, Julija Rihar, Zala Birsa, Ana Ribičič, Nik Ruter, Daša Mažgon, Lovro Cunder, Neli DObrecović Mohar, Ema Perčič, Bor Železnik (mentorici: Lili Šanca, Branka Kogovšek)

3. razred: Ronja Križnar, Amadeja Rus, Maks Koprivc, Neža Vukovac, Žan Lušin, Oton Raušl, Lucijan Črnigoj, Mark Fajdiga, Nik Mitrović, Mia Rožič Slivnjak, Anika Kriuchkova (mentorici: Simona Lesar, Sonja Pretnar)

4. razred: Urban Tušar Lahajnar, Martin Bezgovšek, Nika Železnik, Tisa Jan Vidmar, Gašper Hojnik, Marko Durutović, Patrik Ebert, Milana Kriuchkova (mentorici: Tina Lomovšek, Katja Kardelj)

5. razred: Ela Kavšek, Lovro Žaže, Mariama Colley, Anja Klanjšek, Emina Kabaklić, Tino Lah, Luka Marko Benda, Ula Knez Kodrič, Mila Ognjenović, Lara Jurko, Adam Škerl (mentorici: Tatjana Rahne, Tina Dečman Barlovič)

6. razred: Tinkara Bezgovšek, Broni Konaković Deželak, Kaja Železnik, Ronja Debevec, Nikolaj Batistič, Aneja Križnik (mentorici: Ines Bistrović, Tatjana Šeruga)

7. razred: Maks Bandur, Jani Čekada, Tomaž Petrin, Kirill Voievoda, Val Ognjenovič, Jaša Pečovnik (mentorica: Ines Bistrović)

8. razred: Neli Saje, Natan Zagorc, Sofija Rus, Maja Studen (mentorica: Ines Bistrović)

9. razred: Živa Gašperič, Emir Kabaklič, Mila Sofija Prešeren (mentorica: Ines Bistrović)

Na naslednjo stopnjo tekmovanja se je udeležilo osem učencev predmetne stopnje: Tinkara Bezgovšek, Broni Konaković Deželak, Kaja Železnik, Ronja Debevec, Nikolaj Batistič, Aneja Križnik, Maks Bandur in Neli Saje.

Mentorji učencem čestitamo za odlične rezultate, tekmovalcem regijske ravni pa želimo uspešno reševanje še bolj zvitih matematičnih problemov!

Šolsko prvenstvo v plavanju

Šolsko prvenstvo v plavanju

V torek 4.4. je v bazenu Tivoli potekalo šolsko prvenstvo Ljubljane v plavanju. Udeležilo se ga je 9 učencev naše šole. Vsi so plavali po svojih najboljših močeh. Našo šolo so zastopali: Lenart Razinger, Nikolaj Batistič, Matija Hawlina, Maja Koren, Amber Sterle Novak, Alexander Železnik, Urban Izak Ahac, Jaka Kranjc in Jakob Matthew Ivanič. Čestitke vsem za nastop na tekmi v številčni konkurenci!

Dostopnost