V jedilniku so lahko prisotni naslednji alergeni:
1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih 2. Raki in proizvodi iz njih 3. Jajca in proizvodi iz njih 4. Ribe in proizvodi iz njih 5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih 6. Zrnje soje in proizvodi iz njega 7. Mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo 8. Oreščki: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ter proizvodi iz njih 9. Listna zelena in proizvodi iz nje 10. Gorčično seme in proizvodi iz njega 11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega 12. Žveplov dioksid in sulfidi 13. Volčji bob in proizvodi iz njega 14. Mehkužci in proizvodi iz njih; *Živilo iz ekološke pridelave
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.
JEDILNIK ZA TEDEN 30. januar do 3. februar 2023
DAN | MALICA | KOSILO | MALICA |
ponedeljek | |||
torek | |||
sreda | |||
četrtek | |||
petek |
JEDILNIK ZA TEDEN 23. do 27. januar 2023
DAN | MALICA | KOSILO | MALICA |
ponedeljek | ovsen kruh* (1ad), tunin namaz (4,7), mlečna koruza, čaj | Golaž (1a), polenta, solata, šolska shema-mleko (7) | Makov kruhek*(1a), jogurt (7) |
torek | Mlečni riž (7), jabolka, banane | Ocvrt piščanec (1a), pire krompir (7), solata, pomaranča | Ajdova kruh* (1a), maslo, hruška |
sreda | burek (1a,3,7), jogurt (7) | Krompirjeva juha z ajdovo kašo (7), lazanja (1a,3,7), solata | Biskvitni kolač z malinami (1a,3,7), mandarine |
četrtek | črn kruh (1a), pašteta (7), kumarica, čaj | Bolonjski špageti (1a,3), solata | Pirina bombeta* (1a), med, jabolko |
petek | Pirina žemlja* (1e), skuta (7), suho sadje | Pasulj, marmorni kolač (1a,3,7,8abcg), šolska shema-hruške | Sirova štručka (1a), mleko* (7) |