Božične delavnice v 1. razredu

V sredo, 29. 11. 2023, je v 1. razredu potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali voščilnice, okraske in se preizkusili v peki piškotov.

Izdelki bodo na voljo na bazarju, ki bo v naslednjem tednu potekal na šoli.

 

 

Polfinale državnega prvenstva v akrobatiki

Polfinale državnega prvenstva v akrobatiki

V petek 24. 11. 23 je na OŠ Cvetka Golarja v Škofji Loki potekalo polfinale državnega prvenstva v akrobatiki.

Neli Dobrecović Mohar (3. b), Kaja Kržan (5. b), Elisa Dobrecović Mohar (7. b) in Tara Kržan (7. b) so v težki konkurenci odlično zastopale našo šolo. 

Izpostaviti je potrebno najmlajšo Neli. Brez večjih težav je osvojila 1. mesto. Žal pa najmlajši na tem nivoju končajo tekmovanje in nimajo finala.

Iskrene čestitke vsem štirim dekletom.

 

Na planincah sončece sije…

Na planincah sončece sije…

…oziroma je v zadnjih dveh mesecih sijalo vsaj dvakrat in to ravno takrat, ko smo se tja namenili planinci šolskega planinskega krožka. Oktobra smo v krasnem jesenskem vremenu pohajkovali po planinah nad Bohinjem in med drugim osvojili Možica ter s krstom v naše vrste sprejeli nove udeležence. Novembrski cilj – Vremščico bi skoraj preimenovali v Vremenščico, ampak se je jesensko deževje tisto sobotno jutro umaknilo modremu nebu. Tako smo z vrha videli hkrati italijanske Dolomite in megleni Snežnik ter Triglav, Kamniške Alpe in Jadransko morje. Ker se pričenja meteorološka zima, se že veselimo decembrskega izleta, ki bo malenkost drugačen…

 

 

Knjižni sejem – Besedo besedi

Knjižni sejem – Besedo besedi

V četrtek, 23. 11. 2023, smo imeli kullturni dan na predmetni stopnji. Učenci od 6. do 9. razreda smo obiskali Knjižni sejem na Gospodarskem razstavišču. Poleg tega so si šestošolci ogledali še knjižnico v novo odprtem centru Rog, sedmošolci Cukrarno, osmošolci NUK in devetošolci Arhiv Slovenije. Bilo je zanimivo in poučno. Nekateri smo si na sejmu kupili tudi knjigo. Več pa v slikah.

 

 

 

Izmenjevalnica oblačil, igrač in knjig

Izmenjevalnica oblačil, igrač in knjig

Spoštovani!

Obveščamo vas, da bo v prazničnem in veselem decembru poleg vseh dogodkov na šoli potekala tudi prva IZMENJEVALNICA OBLAČIL, igrač in knjig.

Ta se bo odvijala 6.12. 2023 med 16:00 in 17:30 v avli šole.

Gre za priložnost, kjer lahko učenci izmenjajo oblačila, ki so jih prerasli ter knjige in igrače, ki jih ne potrebujejo več ali jim niso več zanimive. Z dogodkom skušamo spodbujati trajnostno razmišljanje in odgovornost do okolja, hkrati pa takšen dogodek nudi priložnost za socializacijo in spodbujanje skupnosti.

Oblačila, igrače in knjige bomo najprej zbirali. To bo potekalo od 24.11.2023 dalje, vsako jutro do pričetka pouka, torej do 8:20 pri varnostniku v avli šole, in sicer do vključno 1.12.2023. Prosimo, da so oblačila, igrače in knjige čiste ter nepoškodovane.

Vabimo vas, da sodelujete tako pri zbiranju, prinašanju oblačil, igrač in knjig kot na samem dogodku 6.12. 2023. S tem vsi skupaj prispevamo k trajnostnemu pristopu, okrepitvi naše šolske skupnosti ter krepitvi odgovornosti do našega okolja.

Veselimo se vaše udeležbe.

Ekipa EKOšole

 

Prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v odbojki za učenke

Prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v odbojki za učenke

V torek 14. 11. 23 so naša dekleta nastopala na OŠ Majde Vrhovnik v odbojki. Prvo tekmo so po začetni tremi odlično nadaljevala in se dobro borila proti domačinkam. Žal je na koncu zmanjkalo malo sreče in znanja, tako da je zmaga ostala “doma”.

Drugo tekmo so igrale proti OŠ Prežihov Voranc in zanesljivo zmagale. Na koncu so zasedle 2. mesto, kar je odličen uspeh.

Iskrene čestitke.

 

Dostopnost