Naknadni prevzem spričeval

Zaključek pouka in prevzem spričeval 2023/24

Spoštovani starši,

naknadni prevzem spričeval je možen od 26. 6. do 28. 6. 2024 in od 19. 8. do 30. 8. 2024 v tajništvu šole od 9.00 do 12.00.

vodstvo šole

Šolska shema

Šolska shema

Učenci prejemajo dodatne obroke zelenjave, sadja in mleka, ki so financirani iz evropskih sredstev.

Dobro smo se že navadili, da je poleg sendviča in slanih namazov zelenjava, radi uživamo sadje. 

Mleko pa tekne predvsem, če je alpsko. Sredstva za mleko so določena in jih ne moremo prerazporediti za sadje.

Matematika na drugačen način…

Matematika na drugačen način…

Danes zjutraj smo se zbrali že pred sedmo uro. Tehtali smo star papir, vmes pa urili matematiko na nekoliko drugačen način. 

Številke smo seštevali, odštevali, množili in delili, pretvarjali smo merske enote in se poglabljali v dele celote. Seveda smo ves papir zmetali tudi v kontejner. Bili smo zelo uspešni in zbrali nekoliko več kot 3 tone odpadnega papirja. 

Hvala vsem pridnim zbirateljem papirja, tako staršem kot učencem!

Nogomet za mlajše učence – 3. krog

Nogomet za mlajše učence – 3. krog

Fantje 6. in 7. razreda so v torek igrali 3. krog šolskega prvenstva v nogometu za mlajše učence, kjer se je 8 najboljših ljubljanskih šol borilo za zadnji, finalni krog. Skupino B je gostila OŠ Kašelj, kjer so se poleg gostiteljev za napredovanje pomerili še učenci OŠ Nove Fužine, OŠ Hinka Smrekarja in OŠ Poljane. Tekme so bile zelo napete, saj so bile zbrane ekipe zelo izenačene in videlo se je, da imajo prav vsi izjemno željo po napredovanju.

Naši fantje so prvo tekmo odigrali proti domači ekipi in so po nervoznem začetku ter zaostanku 0:2, tekmo zaključil z dvema goloma in izenačenim rezultatom 2:2. Po izborjeni točki in nekoliko premora, so naslednjo tekmo nadaljevali z odločno igro in ekipo iz Fužin premagali 2:1. Takoj za tem je sledila še 3. tekma proti še neporaženi ekipi OŠ Hinka Smrekarja, kjer so fantje začeli zelo samozavestno in povedli 1:0, a v nadaljevanju ob vidni utrujenosti in manjkajočem igralcu iz prve postave (poškodba), prejeli nekaj ponesrečenih golov ter tekmo izgubili 1:4. 

Po naših odigranih tekmah je sledila zadnja tekma med gostiteljem in ekipo Fužin, ki je odločala o tem, kdo bo zasedel 2. mesto, naša ekipa ali ekipa gostiteljev, in napredoval v finale. Ekipa Kašlja je v zelo napeti tekmi po zaostanku 0:1 zmagal 3:1 ter zbrala isto število točk kot ekipa Poljan. Po igri številk je žal zaradi gol razlike (Kašelj -1, Poljane -2) 2. mesto osvojila ekipa OŠ Kašelj, naši fantje pa so za las zgrešili finale. Seveda je bilo prisotnega kar nekaj razočaranja, a vendar je ekipa igrala zelo dobro, pogumno in atraktivno. Fantom lahko le čestitamo in se z veseljem ozremo proti naslednjemu šolskemu letu in novim tekmam.

Za ekipo OŠ Poljane so igrali:

7.a: Cvikel Titan, Hawlin Matija, Sviatoslav Iliushkin, Razinger T. Lenart, Rozman Tibor in Vrčkovnik Nace

7.b: Delak Ž. Jaša, Pevec V. David in Rok Ribičič

6.a: Stojanović Mateo

Žan Luca P., učitelj športa

Zaključek leta v 1. a

Zaključek leta v 1. a

V sredo, 12. junija, smo se v 1. a razredu zbrali, da se skupaj s starši poslovimo od 1. razreda. Za starše smo pripravili nastop, v katerem smo pokazali, kaj smo se v tem letu naučili in povedali, kateri dogodek nam je najbolj ostal v spominu. Skupaj smo si ogledali še slike in se nasmejali ob najbolj smešnih. Po uradnem delu pa je sledilo druženje ob prijetnem pogovoru, odličnih palačinkah, kavi in drugih dobrotah. Adijo 1. razred!

Zahvala za dobrodelnost ob 70-letnici šole

Zahvala za dobrodelnost ob 70-letnici šole

Spoštovani starši,
hvala za vašo pomoč in pripravljenost sodelovati pri dobrodelni akciji za naši družini. Vaša velikodušnost in srčnost sta bili ključni za uspeh te akcije.
Zahvaljujemo se tudi vsem babicam, dedkom, tetam, stricem, učiteljem in šolarjem, ki so prispevali svoj čas, trud in sredstva.
Naj poljanska solidarnost sije še naprej in naj nas še naprej povezuje duh medsebojne pomoči in podpore.
Iskrena hvala vsem!
S spoštovanjem,
Špela Kališek,
predstavnica 5. a

Še vedno sem pod vtisom tega lepega, srčnega poljanskega dne. Hvala vsem in vsakemu. ♥️
Stojnica in mize so se šibile pod težo dobrot in izdelkov. Prodali smo vse. Težko je opisati, koliko hvaležnosti in solz in smeha smo skupaj in tudi ob predaji sredstev doživeli.
OŠ Poljane in mi vsi imamo veliko srce. Naj tako ostane! ♥️
Hvala.
Špela, tebi še posebej!!! ♥️ Kapo dol.
Bodite dobro!
Vesna Stojanović,
predstavnica 3. a

Zahvalam se pridružujemo tudi zaposleni in učenci OŠ Poljane.

Jani Čekada, najboljši fizik v državi  med 8. razredi

Jani Čekada, najboljši fizik v državi med 8. razredi

V nedeljo, 2. 6. 2024 je v hotelu Union potekala podelitev najboljšim učencem v osnovni in srednji šoli v znanju fizike, matematike, astronomije, ekonomije.

Med povabljenimi je bil tudi Jani Čekada (drugi iz leve), učenec 8.b razreda.Spremljala sta ga ponosna starša.

Janija čakajo še kvalifikacije za 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado IJSO 2024( konec decembra 2024 v Bukarešti v Romuniji), ki bodo potekale 26. 6. 2024.

Jani, srečno.

 

 

 

Dostopnost