Fantje 6. in 7. razreda so v torek igrali 3. krog šolskega prvenstva v nogometu za mlajše učence, kjer se je 8 najboljših ljubljanskih šol borilo za zadnji, finalni krog. Skupino B je gostila OŠ Kašelj, kjer so se poleg gostiteljev za napredovanje pomerili še učenci OŠ Nove Fužine, OŠ Hinka Smrekarja in OŠ Poljane. Tekme so bile zelo napete, saj so bile zbrane ekipe zelo izenačene in videlo se je, da imajo prav vsi izjemno željo po napredovanju.

Naši fantje so prvo tekmo odigrali proti domači ekipi in so po nervoznem začetku ter zaostanku 0:2, tekmo zaključil z dvema goloma in izenačenim rezultatom 2:2. Po izborjeni točki in nekoliko premora, so naslednjo tekmo nadaljevali z odločno igro in ekipo iz Fužin premagali 2:1. Takoj za tem je sledila še 3. tekma proti še neporaženi ekipi OŠ Hinka Smrekarja, kjer so fantje začeli zelo samozavestno in povedli 1:0, a v nadaljevanju ob vidni utrujenosti in manjkajočem igralcu iz prve postave (poškodba), prejeli nekaj ponesrečenih golov ter tekmo izgubili 1:4. 

Po naših odigranih tekmah je sledila zadnja tekma med gostiteljem in ekipo Fužin, ki je odločala o tem, kdo bo zasedel 2. mesto, naša ekipa ali ekipa gostiteljev, in napredoval v finale. Ekipa Kašlja je v zelo napeti tekmi po zaostanku 0:1 zmagal 3:1 ter zbrala isto število točk kot ekipa Poljan. Po igri številk je žal zaradi gol razlike (Kašelj -1, Poljane -2) 2. mesto osvojila ekipa OŠ Kašelj, naši fantje pa so za las zgrešili finale. Seveda je bilo prisotnega kar nekaj razočaranja, a vendar je ekipa igrala zelo dobro, pogumno in atraktivno. Fantom lahko le čestitamo in se z veseljem ozremo proti naslednjemu šolskemu letu in novim tekmam.

Za ekipo OŠ Poljane so igrali:

7.a: Cvikel Titan, Hawlin Matija, Sviatoslav Iliushkin, Razinger T. Lenart, Rozman Tibor in Vrčkovnik Nace

7.b: Delak Ž. Jaša, Pevec V. David in Rok Ribičič

6.a: Stojanović Mateo

Žan Luca P., učitelj športa

(Visited 128 times, 1 visits today)
Dostopnost